Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Ziua Independenţei este sărbătoarea naţională a Republicii Moldova, prin care se marchează adoptarea Declaraţiei de Independenţă de la 27 august 1991. În urma declarării independenţei, Republica Moldova a devenit un stat suveran şi independent. Proclamarea independenţei Republicii Moldova în anul 1991 a dat speranţe oamenilor la o viaţă mai bună, bazată pe principiile democraţiei.
La a 22-a aniversare a independenţei Republicii Moldova, constatăm, cu regret că Republica Moldova, în frunte cu conducerea partidelor din Coaliţia Pro-europeană nu a reuşit să valorifice principiile democraţiei, mai mult ca atît, că în ultima perioadă conducerea statului şi liderii partidelor de la guvernare tot mai des ignoră voinţa cetăţenilor săi şi subminează nu doar independenţa statului moldovenesc, dar şi suveranitatea şi drepturile fundamentale ale omului prevăzute în Legea supremă a statului, Constituţia Republici Moldova.
Partidul Social Democrat a atenţionat în repetate rînduri, privind indiferenţa actualei elite politice şi trecerea cu vederea a problemelor cetăţenilor de rind, fiind mai mult cointeresată în satisfacerea propriilor interese şi executării ordinelor parvenite din afară.
Pentru actuala guvernare, sărbătoarea naţională “Ziua Independenţei” a devenit o simplă formalitate, care se limitează la anumite evenimente culturale în centrul Chişinăului. Pe parcursul anului însă, întreaga activitate a guvernării este îndreptată împotriva Republicii Moldova şi susţinerea destrămării acesteia.
Ziua Independenţei trebuie să fie un prilej în plus de a ne bucura de ţara noastră, de a face totalurile activităţii comune şi trasa planuri de viitor, un prilej de a transmite dragostea de ţară şi de neam generaţiilor în creştere. Cu regret, pe parcursul anului şcolar copiii sunt educaţi în baza valorilor străine, li se impune o istorie a altui stat şi nu a Republicii Moldova, sunt educaţi în spiritul globalizării şi nu a patriotismului faţă de ţară. La nivel de ţară, guvernarea intenţionat întreprinde măsuri îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii şi dezbinării naţionale.
Pentru satisfacerea mofturilor americane şi europene, Coaliţia Pro-europeană este gată să se dezică de o parte din cetăţeni şi o parte din teritoriul ţării acceptînd divizarea Moldovei prin introducerea posturilor Poliţiei de frontieră de-a lungul Nistrului.
Pe de o parte guvernarea declară ferm şi tare că este democrată, ţine la independenţă şi ţine cont de voinţa poporului, însă în acelaşi timp demonstrează că acest popor, este necesar doar în ziua alegerilor, ca mai apoi să nu mai conteze că populaţia ţării se confruntă cu griji şi nevoi, de care conducerea statului nici nu se alarmează.
Azi, 27 august e Ziua Independenţei Republicii Moldova. Cu certitudine e independenţa doar celor aflaţi la guvernare, căci cetăţenii, odată ce şi-au dat votul său, nu mai sunt independenţi, dar dependenţi de actualii lideri politici, de politica acestora, care pe zi ce trece îngenunchează acest popor, şi-l duce la pierzanie.
Partidul Social Democrat îşi exprimă indignarea faţă de actuala guvernare, care au distrus valorile puterii de stat, astfel ca cetăţeanul să nu mai creadă nici în instituţiile statului, dar nici în viitorul acestui stat, fapt care denotă că riscăm să pierdem şi suveranitatea dar şi independenţa Republicii Moldova.
Partidul Social Democrat consideră drept unică soluţie de apărare şi dezvoltare a independenţei ţării noastre, înlăturarea partidelor de la guvernare prin schimbarea sistemului politic şi instaurarea Consiliului Suprem al Reprezentanţilor Poporului, care va asigura transmiterea puterii din mâinile unei grupări parlamentare către popor.
Sursa: www.psdm.md