Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Programele de austeritate impuse de către Uniunea Europeană, fac ca tot mai multe state să-şi revadă posibilitate de autogestiune a proceselor pe interior.
Deşi UE, în mod insistent, declară că toate programele de finanţare acordate de instituţiile europene asigură solidaritatea dintre state, de fapt acestea vin doar să manipuleze puterea statului şi să oblige politicienii să se conducă de normele impuse de către autorităţile europene.
În ultima perioadă, Republica Elenă a fost una din statele, care s-a împotrivit austerităţii impuse de către UE şi în masă, a protestat condiţionărilor făcute de către FMI, BERD şi oficialii europeni. Situaţia din Grecia a demonstrat întregii Europe că, tot ce intenţionează oficialii europeni este de a deţine controlul decizional în statele membre, astfel transformînd statele membre, în piloni impotenţi şi absolut dependenţi de deciziile, care le sunt impuse de UE.
Alegerile din 25 ianuarie 2015 din Grecia şi rezultatele acestora, alarmează întreaga societate europeană, căci cetăţenii Greciei, s-au expus împotriva Uniunii Europene, aceştia în mod conştient alegând o guvernare de stînga, care cu adevărat va promova politica de solidaritate şi va restabili funcţionalitatea independentă a tuturor instituţiilor statului, chiar dacă riscă să nu mai beneficieze de suportul financiar din partea UE.
Este un mesaj adecvat şi pentru Republica Moldova, unde politicienii partidelor pro-europene de la guvernare, deja au devenit sclavii oficialilor europeni şi fără aprobarea acestora, nu au dreptul să ia decizii în Moldova.
Mai mult ca atît, stagnarea procesului de formare a unei guvernări a deschis mai multe aspecte în ceea ce ţine de dependenţa politicienilor de structurile europene, unde însuşi ei declară cam cum ar trebui să meargă lucrurile in Moldova şi în ce măsură trebuie să se realizeze reformele în sistem.
UE nu acceptă ceea ce nu le convine, şi evident, ţin să ne cumpere cu asistenţă financiară şi cu tot felul de programe bănoase, deşi acestea mai ascund şi anumite condiţionări. Iar cei care au de suferit, sunt cetăţenii, pentru care nivelul de trai devine şi mai deficitar, şi tot mai complicat de supravieţuit în condiţiile unei economii dependente de instituţiile europene.
Republica Moldova merge pe aceeaşi cale şi, treptat, clasa politică de la Chişinău se dezice de puterea statului în favoarea unor beneficii, chiar conştientizînd perfect riscurile pe care, apropo, nu ei şi le asumă, ci le lansă în grija moldovenilor.
Grecia este un exemplu care, trebuie să trezească poporul Moldovei şi să-i facă să înţeleagă şi pe cei, care se cred guvernanţi, că toate ajutoarele, care ni se oferă de UE, ne fac să devenim mult mai dependenţi de UE. Toate împrumuturile, care se acordă sunt doar pentru a sustrage atenţia oamenilor de la problemele esenţiale şi a le da anumite speranţe precum că, lucrurile merg pe o cale bună. Ceea ce se întîmplă în realitate este că, treptat Moldova devine o colonie a UE, dependentă total nu doar financiar dar şi decizional, iar vinovaţi de aceasta sunt cei care guvernează astăzi ţara în interesul lor şi al grupurilor din care fac parte.
Structurile statului trebuie să ducă o politică tehnocrată în interesul statului şi indiferent de ţara sau grupul de ţări cu care se dezvoltă relaţii acestea trebuie să ţină cont, în mod prioritar de interesul nostru şi nu doar al partenerilor.
Sursa: www.psdm.md