Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Pasat începe colectarea semnăturilor pentru Ortodoxia în şcoală

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 8 iulie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

După ce Curtea Supremă de Justiţie a respins joi, 8 iulie, recursul Grupului de iniţiativă pentru predarea Ortodoxiei în şcoala, preşedintele Grupului, membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe din Moldova Valeriu Pasat a făcut următoarea declaraţie:

“Decizia de astăzi a Curţii Supreme de Justiţie confirmă faptul că în Moldova condusă de aşa-numita putere a «democraţilor» nu s-a schimbat nimic comparativ cu perioada guvernării comiuniste.

Această decizie a fost adoptată sub presiunea oponenţilor noştri politici, ea demonstrează că opunerea faţă de referendumul «Bazele Ortodoxiei» creşte.

În toate cazurile, indiferent de evoluţia acestui litigiu, noi vom colecta semnături în susţinerea iniţiativei, care a primit deja, pe data de 8 mai, sprijinul a peste 40 000 de creştini adunaţi în faţa Catedralei «Naşterea Domnului».

Campania de colectare a semnăturilor va confirma că avem dreptate — şi sub aspect moral, şi sub cel politic.

Noi vom duce iniţiativa noastră până la capăt — adică pâna la etapa când «Bazele Ortodoxiei» vor fi predate în toate şcolile din ţara noastră.

Vom fi consecvenţi pentru că doar poporul are dreptul să-şi decidă propiul destin. Iar prezenţa Ortodoxiei în şcolă ţine direct de destinul nostru.

Nu ne satisface atitudinea de profanare de care dă dovadă guvernul faţă de această problemă. Guvernul nu doreşte ca elevii să cunoască «Bazele Ortodoxiei», cum nu doreşte el ca părinţii lor să adopte decizia respectivă în cel mai democratic şi european mod — prin referendum.

Eu privesc această problemă ca un lucru serios. Eu, în genere, tot ce am făcut în viaţa mea am făcut-o serios. Am dus la bun sfârşit orice lucru de care m-am ocupat.

«Bazele Ortodoxiei» vor fi predate în şcoală. Viitorul Moldovei se va baza pe aceste valori eterne”.

Sursa: www.comunicate.md

Pasat cere anularea “Zilei de ocupatie sovietica” Valeriu Pasat şi Partidul Umanist vor participa în alegerile prezidenţiale şi parlamentare