Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Să ne unim şi să apărăm monumentul “Eliberarea”!

|versiune pentru tipar||
PR / 20 martie 2014
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 20 martie 2014, a avut loc şedinţa comună a Consiliului femeilor şi Consiliului veteranilor din cadrul Partidului “Renaştere-Возрождение”. În timpul întrunirii s-a discutat despre eventuala acţiune de salvare a monumentului “Eliberarea”, care este înălţat în Chişinău, în faţa Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

Astfel, femeile activiste şi veteranii care fac parte din Partidul “Renaştere-Возрождение” s-au arătat extrem de nedumeriţi şi s-au pronunţat categoric împotriva posibilei acţiuni necugetate de distrugere a monumentului instalat în memoria soldaţilor sovietici care au eliberat oraşul Chişinău de ocupanţii fascişti. Totodată, veteranii s-au arătat deosebit de indignaţi şi îngrijoraţi de faptul că demolarea monumentului se discută în ajun de aniversarea a 70 de ani de la eliberarea Moldovei şi s-au întrebat dacă nu cumva autorităţile vor să arunce o umbră de tristeţe asupra sărbătorii şi astfel să dea de înţeles că lor le este indiferent acest jubileu.

Cei prezenţi la şedinţă s-au arătat deosebit de alarmaţi şi de declaraţiile făcute de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. În cadrul unei intervenţii publice, şeful statului a declarat că nu va fi împotriva demolării monumentului dedicat eliberatorilor şi a menţionat că “îmi doresc foarte mult un monument al limbii române, dar mă bazez pe specialiştii care se ocupă de această chestiune. Ei vor hotărî unde va fi amplasat acest monument. Eu nu voi fi împotrivă dacă ei vor decide că pentru a înălţa acest monument este nevoie de demolarea unui alt monument”.

Participanţii la şedinţă au decis să se adreseze tuturor membrilor şi simpatizanţilor Partidului “Renaştere-Возрождение” ca să protesteze faţă de demolarea monumentului patriotic “Eliberarea” împreună cu membrii familiei, prietenii, alături de cei care nu sunt indiferenţi faţă de soarta monumentului. Acţiunea va avea loc în perioada 27–29 martie 2014.

Preşedintele Consiliului femeilor din Partidul “Renaştere-Возрождение”
V. Novic

Preşedintele Consiliului veteranilor din Partidul “Renaştere-Возрождение”
C. Ursachi

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Decorarea d-lui Vasile Tarlev cu medalia de aur de onoare “Antioh Cantemir” Deputaţii Partidului “Renaştere” au părăsit şedinţa audierilor din cadrul Parlamentului