Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Uniunea Centristă din Moldova participă activ în viaţa social-politică a ţării

|versiune pentru tipar||
UCM / 7 mai 2009
Uniunea Centristă din Moldova

Vasile Tarlev, presedintele partidului politic Uniunea Centrista din Moldova a sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a facut un bilant al rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie curent si a relatat despre planurile partidului pentru viitor.

In cadrul conferintei de presa Vasile Tarlev a adus multumiri alegatorilor, care la 5 aprilie 2009 si-au dat votul pentru Uniunea Centrista din Moldova.

Liderul UCM a mentionat ca scrutinul din 5 aprilie 2009 a demonstrat faptul ca majoritatea cetatenilor Moldovei n-au constientizat pe deplin necesitatea sustinerii fortelor politice de centru care promoveaza o politica rationala, constructiva si care sint capabile sa exprime vointa politica a societatii, asigurind, concomitent, echilibrul politic in sistemul de guvernare a statului.

Presedintele UCM a accentuat ca “Partidul Uniunea Centrista din Moldova a oferit aceasta sansa societatii prezentind un Program electoral concret si eficient, menit sa asigure consolidarea statalitatii Republicii Moldova, libertatea activitatii economice, dezradacinarea coruptiei, sporirea imaginea tarii in calitatea sa de partener credibil si de nadejde in raport cu organsimele internationale.

Rezultatul alegerilor demonstreaza ca Republica Moldova a revenit la situatia anilor 90, polarizind societatea in doua tabere radical opuse — cea de stinga si de dreapta, iar evenimentele din 7 aprilie curent au confirmat acest lucru, punind in evidenta nemultumirea populatiei vizavi de rezultatele alegerilor parlamentare.

Tensiunea politica creata in noul legislativ, pe fundalul crizei economice care se acutizeaza tot mai mult si are tendinta de a se transforma in una profunda, ne confirma faptul ca unica sansa reala de a supravietui rezida in asigurarea consensului politic national si a pacii civice. In caz contrar Republica Moldova va fi condamnata la o confruntare continua in interiorul societatii si instabilitate in toate domeniile de dezvoltare ale tarii.

In perioada scrutinului electoral asupra partidului UCM si liderilor acestuia a fost declansata o campanie de discreditare, descurajare si intimidare. Partidul a rezistat in fata acestor atacuri si si-a consolidat pozitiile. Uniunea Centrista din Moldova si-a pastrat rindurile, liderii, conducerea si spiritul de echipa, adoptind decizia elaborarii unui plan de modernizare si dezvoltare a partidului.

Totodata, UCM va continua sa participe activ in viata social-politica a tarii, sa contribuie la promovarea valorilor democratice, respectarea drepturilor fundamentale ale Omului, libertatea presei, lansarea proiectelor anticriza etc”, a concluzionat Vasile Tarlev.

Sursa: www.ucm.md
Declaraţia UCM cu privire la încercările ex-preşedintelui Vladimir Voronin şi vice-preşedintele Parlamentului Iurie Roşca de a transpune responsabilitatea pentru destabilizarea situaţiei în ţară pe umerii partidelor de opoziţie Declaraţia UCM privind obiectivul principal al alegerilor anticipate