Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteAMN

Evenimente ale AMN la tema “Alegeri”

24 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele AMN, Victor Osipov, a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că “Astăzi a venit cineva la sediul AMN şi a lăsat un CD cu poze şi imagini în care membri ai comuniştilor, printre care şi un fost deputat PCRM şi preşedintele organizaţiei teritoriale Durleşti stau la o beţie în prima jumătate a zilei, care se termină cu o altercaţie cu poliţia”. Totodată, Osipov spune că în posesia AMN a mai intrat baza de date a PCRM care conţine mai multe documente, inclusiv structura oragnizatorică, stafful electoral teritorial, adresele şi telefoanele, rezerva de cadre, monitorizarea altor partide şi a traseismului politic. “Aceste informaţii au ajuns la noi în urmă cu două săptămâni, nu am vrut să le facem publice, dar după acuzaţiile grave la adresa AIE referitor la răpirea lui Reşetnicov, nu putem să nu facem acest lucru”, a explicat Osipov.
23 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele Alianţei Moldova Noastră, Victor Osipov, a ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a îndemnat partidele democratice să confirme anticipat disponibilitatea pentru reconstituirea, după alegerile parlamentare din 28 noiembrie, a Alianţei pentru Integrare Europeană şi refuzul de a colabora cu PCRM. Victor Osipov a declarat că este necesar un mesaj electoral care, în pofida luptei politice, să le dea alegătorilor certitudinea că partidele democratice sînt gata să conlucreze. Aceasta va stimula electoratul democratic, care a fost decepţionat, să vină la alegeri, ceea ce va permite formarea ulterioară a unei coaliţii democratice şi alegerea tuturor structurilor din stat, inclusiv a preşedintelui ţării, a opinat Osipov.
15 noiembrie 2010
Leonid Bujor, ministru al educaţiei, degrevat din funcţie, a ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că Alianţa Moldova Noastră solicită Comisiei Electorale Centrale să interzică spotul electoral al Partidului Umanist din Moldova, prin care acesta face propagandă pentru predarea religiei şi interzicerea sectanţilor în şcoli. “Înţeleg că este campaniei electorală şi fiecare partid încearcă să atragă alegătorul prin diverse metode, însă PUM foloseşte prea intens subiectul predării religiei în şcoli”, a menţionat Bujor. “Folosirea simbolurilor sfinte şi implicarea Bisericii în politică are un impact negativ şi duce la scăderea încrederii societăţii şi în special a tinerii generaţii în feţele bisericeşti, iar acesta este un lucru grav”, a specificat candidatul la funcţia de deputat pe listele AMN.
10 noiembrie 2010
Alianţa Moldova Noastră pledează pentru o implicare mai activă a femeilor şi tinerilor în politică, programul electoral al formaţiunii prevede o serie de măsuri în acest sens, printre care şi introducerea în curricula şcolară a unui curs opţional privind egalitatea de gen, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele AMN, Natalia Ciobanu. Ea a subliniat că în lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie figurează 38 de femei şi 26 de tineri. În altă ordine de idei, Natalia Ciobanu a anunţat că AMN a lansat jocul electoral “Serafică fără frică”, joc creat de un grup de tineri specialişti IT din cadrul organizaţiei de tineret a AMN şi “demonstrează aportul lui Serafim Urechean în lupta împotriva comunismului”.
5 noiembrie 2010
Alianţa Moldova Noastră a depus la CEC o contestaţie prin care solicită sancţionarea şi contracararea acţiunilor Centrului de Investigaţie Sociologica “CBS-AXA” şi cere de a obliga această instituţie să dezmintă sondajul prezentat joi, 4 noiembrie. Despre aceasta a anunţat într-o conferinţă de presă prim-vicepreşedintele AMN Victor Osipov. Potrivit lui, “CBS-AXA” a încălcat norma Codului electoral, care prevede că în perioada electorală orice sondaj privind preferinţele politice ale alegătorilor poate fi efectuat numai cu înştiinţarea prealabilă a Comisiei Electorale". Totodată, membrul AMN a declarat că datele culese în teritoriu, prin întâlniri de la om la om, au arătat că partidul avea angajamente de a fi susţinut din partea a circa 110 mii de alegători, ceea ce reprezintă circa 7 procente.
1 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele Alianţei Moldova Noastră, Victor Osipov, a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut dezvăluiri despre presupuse finanţări frauduloase ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. El a declarat că părinţii lui Anton Leviţchi — unul din şomerii care ar fi donat 250 mii de lei Partidului Comuniştilor — sînt de fapt membri AMN. La aceiaşi conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei teritoriale AMN din raionul Briceni, Vitalie Ştirbu, a prezentat documente potrivit cărora membri PCRM din Briceni ar fi distribuit fraudulos bani din Fondul de susţinere socială al raionului şi din fondurile gestionate de Casa teritorială de asigurări sociale. “Iată de unde au bani comuniştii pentru electorală şi iată cum îşi susţin ei membrii şi susţinătorii lor în perioadele dintre alegeri”, a declarat prim-vicepreşedintele AMN. Vitalie Ştirbu a spus că a sesizat CCCEC despre aceste presupuse fraude şi că au avut loc şi procese de judecată.
28 octombrie 2010
Alianţa “Moldova Noastră” a convocat activul republican al partidului, la Chişinău, în cadrul căreia şi-a lansat platforma electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie. “Avem două mari priorităţi în activitatea pentru viitor a guvernării AMN: agricultura şi educaţia. Credem că agricultura va salva Republica Moldova pe termen scurt, iar pe termen lung bineînţeles că este educaţia”, a menţionat liderul partidului, Serafim Urechean. Potrivit lui Urechean, “Moldova va intra în Uniunea Europeană fără corupţie şi fără sărăcie, creînd spre anul 2014 circa 250 mii de locuri de muncă”.
19 octombrie 2010
Victor Osipov, prim-vicepreşedinte al Alianţei Moldova Noastră, a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că AMN a elaborat şi propune concurenţilor electorali un cod de conduită, care conţine 10 reguli de desfăşurare a unei campanii electorale corecte pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. El a spus că acest lucru este determinat de faptul că formaţiunea politică din care face parte s-a confruntat deja cu acţiuni ilegale, în special cu deteriorarea panourilor electorale. Osipov s-a adresat oponenţilor electorali să respecte principiile morale şi etice în cadrul unei campanii electorale şi să nu facă politică fără de principii şi responsabilitate. Decalogul AMN prevede, între altele, următoarele reguli: să nu ataci partidele de coaliţie, să nu minţi alegătorii, să nu furi membri de la alte partide, să nu rupi afişele electorale ale contracandidaţilor, să nu agresezi agitatorii electorali, să nu denigrezi ţara şi simbolurile naţionale.
13 octombrie 2010
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie. Candidaţii AMN au primit legitimaţiile de la conducerea partidului, în cadrul unei ceremonii începute cu un serviciu divin oficiat de preoţi de la Mitropolia Moldovei. În discursul său, preşedintele Alianţei “Moldova Noastră”, Serafim Urechean, a declarat că aceste alegeri reprezintă “o răscruce de drumuri atît pentru formaţiunea noastră, cît şi pentru toată ţara”. “Vom alege dacă vom merge înainte ca popor, dacă vom continua reformele începute pentru modernizarea ţării, sau vom merge pe calea dictaturii, mizeriei, izolarii şi instabilităţii sociale cum a fost timp de opt ani de zile”, a spus Urechean. Sloganul electoral al AMN este “Noi ne facem datoria. Mergem înainte”. Primii cinci candidaţi pe lista AMN sînt: Serafim Urechean, Victor Osipov, Valeriu Cosarciuc, Leonid Bujor şi Alexandru Oleinic.
11 octombrie 2010
Preşedintele Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că cei patru miniştri ai AMN vor degreva din funcţie odată cu înregistrarea listei electorale a partidului de Comisia Electorală Centrală. “Guvernul are majoritate pentru a adopta orice fel de decizii, iar viceminiştrii au fost aleşi în funcţie de capacităţile profesionale şi vor substitui miniştrii pe durata campaniei electorale”, a spus Urechean. El a completat că în caz de urgenţe, miniştrii AMN vor merge la Guvern “cu o condiţie: ca şedinţele să fie programate din timp, iar proiectele de pe ordinea de zi să fie expediate în prealabil miniştrilor”. Totodată, Urechean a subliniat că listele AMN vor suferi modificări esenţiale pînă la scrutinul din 28 noiembrie în funcţie de munca depusă de fiecare membru AMN în timpul campaniei electorale.
2 octombrie 2010
Alianţa Moldova Noastră regretă că ceilalţi colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană au refuzat să meargă în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie cu o listă comună, despre aceasta a declarat liderul AMN, Serafim Urechean, în cadrul unei conferinţe de presă consacrată rezultatelor activităţii miniştrilor AMN în Guvernul lui Vladimir Filat precizînd că în această situaţie partidul său va participa la electorală de sine stătător. “Noi ne-am făcut şi ne vom face întotdeauna datoria. Partidul nostru este un factor de stabilitate în AIE”, a remarcat Urechean. Potrivit lui, “este regretabil termenul extrem de scurt acordat actualului Guvern pentru a gestiona treburile ţării, însă, în pofida acestui fapt, s-au făcut lucruri extrem de mari, a fost evitat declinul economic, evoluţia creşterii fiind de la minus 7% în rezultatul guvernării comuniste la plus 5,6% din PIB după un an de guvernare democratică”, a apreciat Urechean. “Miniştrii delegaţi de noi în executiv şi-au îndeplinit cu responsabilitate angajamentele şi, în pofida unor disensiuni inerente guvernării de coaliţie, partidul îşi face datoria şi merge înainte”, a mai spus preşedintele AMN.
25 septembrie 2010
Alianţa “Moldova Noastră” va participa la alegerile parlamentare anticipate de sine stătător, aceasta a fost decizia unanimă a participanţilor la şedinţa Consiliului Politic Naţional al AMN din 25 septembrie 2010, desfăşurată la Chişinău. În alocuţiunea sa, preşedintele AMN, Serafim Ureachean, a declarat că “unirea tuturor forţelor democratice ale ţării s-a produs sub drapelul AMN. Noi am curăţat spaţiul de dictatura comunistă, îndeplinind astfel o misiune istorică importantă”. Potrivit liderului AMN, “dacă vom ieşi la alegeri de sine stătător şi vom lucra energic, vom depăşi pragul electoral” iar “dacă vom intra într-un bloc cu un partid oarecare, în Parlament vor nimeri doar cîţiva oameni, care nu vor putea crea o fracţiune”. “Sunt convins că avem forţe proprii suficiente pentru desfăşurarea campaniei, pe care am intenţia s-o dirijez personal”, a mai adăugat Urechean. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a hotărît ca în cadrul campaniei electorale, activitatea AMN va fi coordonată în raioanele de nord de Alexandru Oleinic, în raioanele de centru de Leonid Bujor, în cele din sud de Valeriu Cosarciuc.
6 septembrie 2010
Alianţa pentru Integrare Europeană s-a convocat într-o şedinţă de lucru în urma căreia liderii ei au declarat că au semnat un document prin care vor solicită Curţii Constituţionale să precizeze circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru anunţarea datei alegerilor anticipate. Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a spus că în situaţia actuală, cînd referendumul pentru modificarea art. 78 din Constituţie nu a avut loc, guvernarea trebuie să acţioneze în strictă conformitate cu legea. Pentru aceasta trebuie să primim avizul CC privind procedura de dizolvare a parlamentului şi anunţarea datei alegerilor anticipate.
3 septembrie 2010
Cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană au susţinut un briefing de presă, în cadrul căreia au făcut un apel comun către cetăţenii Republicii Moldova, să voteze pentru modificarea Constituţiei la referendumul din 5 septembrie. Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a îndemnat cetăţenii să se conducă de democraţie ceea ce presupune puterea poporului de a decide, iar liderul liberal-democraţilor, Vladimir Filat, a menţionat că “printr-un efort comun, am ajuns să oferim cetăţenilor posibilitatea de a-şi exercita dreptul ca să vină la referendum şi să voteze pentru viitorul Republicii Moldova”. De asemenea, liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, a subliniat că este pentru prima dată în istoria RM cînd autorităţile consultă părerea cetăţenilor “numai referendumul ar crea premise pentru depăşirea crizei consituţionale şi aducerea bunăstării poporului nostru”. Totodată, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a invitat alegătorii să asigure o prezenţă reprezentativă în 5 septembrie, pentru a demonstra că “cetăţenii moldoveni sînt conştienţi şi doresc să-şi decidă singuri soarta”.
17 august 2010
Preşedintele Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, a convocat o conferinţă de presă la sediul central al AMN, în cadrul căreia a declarat că activitatea componentelor Alianţei de guvernare lasă de dorit iar coordonarea acţiunilor partidelor AIE în campania pentru referendumul constituţional este necesară. “Referendumul este o cotitură radicală pentru viitorul Moldovei şi în organizarea lui trebuie să avem o coordonare mult mai profundă în Alianţă, dar şi în afara ei, deoarece mai există partide cu viziuni similare AIE. Fac un apel către toate componentele AIE să acordăm o atenţie mai mare organizării referendumului şi să facem tot posibilul ca la vot să vină cel puţin 70 la sută din cetăţenii înscrişi în liste, pentru o mai mare legitimitate”, a spus Urechean. El a reiterat ideea înaintării unei singure candidaturi din partea AIE la funcţia de preşedinte, pentru că un candidat unic ar uni Alianţa. Urechean nu are nimic împotrivă ca această candidatură să fie liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.
3 august 2010
Alianţa Moldova Noastră este împotriva organizării alegerilor prezidenţiale din noiembrie curent concomitent cu cele parlamentare anticipate, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă liderul fracţiunii parlamentare a AMN şi vicepreşedintele AMN, Vasile Balan. “În termeni rezonabili urmează a fi organizate şi alegerile parlamentare anticipate după alegerile locale din 2011, adică în vara sau toamna anului viitor. Alianţa de guvernare se străduieşte în prezent să facă schimbări de durată, iar dacă acum mergem la două scrutine concomitent, atunci acest ciclu se va repeta din patru în patru ani. Ceea ce înseamnă că trei-patru luni pînă la alegeri toţi, inclusiv funcţionarii sînt în campanie şi alte două-trei luni mai trec după alegeri pînă este instituit Guvernul şi toate instituţiile de stat devin funcţionale. Reiese că practic timp de şase luni ţara nu va fi guvernată”, a spus Balan. Potrivit lui, AMN va insista ca Alianţa să propună o singură candidatură la funcţia de şef de stat şi să meargă într-un bloc unic la anticipate.
14 mai 2010
Alianţa “Moldova Noastră” a convocat o conferinţă de presă, la sediul central al partidului, în cadrul căreia au acuzat membrii Partidului Moldova Unită din oraşul Sîngera că ar fi înscenat un accident rutier în scopul eliminării din cursa pentru funcţia de primar a candidatului AMN, Sergiu Brînzilă. Acesta a declarat că este o invenţie varianta oponentului său din PMU, Silvia Chirilov, că ar fi lovit-o cu maşina. Prim-vicepreşedintele AMN, Victor Osipov, a declarat că “A fost o tentativă de lezare a onoarei concurentului AMN cu două zile înainte de alegerile primarului din localitate. AMN are o experienţă îndelungată de confruntări dure cu oponenţii săi politici. Poate că am fost duri, dar întotdeauna corecţi în competiţia politică”. El a menţionat că la moment organele de ordine instrumentează cazul.
27 martie 2010
La Chişinău, în incinta Palatului Naţional a avut loc adunarea republicană a aleşilor locali din partea Alianţei “Moldova Noastră” de nivelurile unu şi doi, la care au participat peste 1500 membri ai AMN. Aceştia s-au convocat pentru a discuta una din principalele chestiuni ce ţin de activitatea partidului: “Guvernarea eficientă — calea spre a fi reales în 2011”. La lucrările forului au participat deputaţi, miniştri şi viceminiştri, conducători de agenţii şi departamente republicane. Liderul Alianţei “Moldova Noastră”, Serafim Urechean, în raportul său, a trasat noile sarcini în faţa aleşilor locali, iar vicepreşedintele partidului, Vasile Balan, a relevat despre planurile de desfăşurare a alegerilor locale din 2011. Adunarea a votat un Apel din partea aleşilor locali ai AMN.
27 iulie 2009 | 
Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Alianţa Moldova Noastră au organizat o conferinţă de presă comună, în Grădina publică Ştefan cel Mare, Scuarul Europei, privind situaţia înainte de alegeri.
27 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Conferinţa finală a unei campanii electorale incorecte”.
23 iulie 2009
Serafim Urechean preşedintele PP Alianţa “Moldova Noastră” şi Jeanette Baljeu, vicepreşedinte al Partidului European Liberal Democrat au susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Familia politică a liberalilor, europeană şi internaţională, sprijină AMN”.
22 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Alianţa Moldova Noastră a organizat la restaurantul Galaxy, str. 31 August 1989 117/1, “Cafeneaua Politică”, cu Jeanette Baljeu, viceprimar de Rotterdam, vicepreşedinte a Partidului European Liberal Democrat unde AMN este membru cu drepturi depline, participînd şi prim-vicepreşedintele AMN, Veaceslav Untilă.
22 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Despre solicitarea către UE de a asigurarea transport gratuit pentru studenţi la votare. Şi măsurile antifraudă luate de AMN”.
21 iulie 2009
Partidul Liberal-Democrat din Moldova, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Alianţa post-electorală a celor trei partide parlamentare de opoziţie”.
21 iulie 2009
Organizaţia de Tineret AMN a desfăşurat acţiunea “Nici un vot la comunişti”, realizată împreună cu Organizaţiile de Tineret PLDM şi PL în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
20 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a convocat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Datele AMN arată că opoziţia democratică va învinge comuniştii pe 29 iulie!”
7 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: "Misiunea comuniştilor — fraudarea alegerilor! Misiunea democraţilor — să dăm papucii clanului Voronin!
1 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. M. Eminescu 68, pe tema: “Mesajul de campanie al AMN”.
22 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Constituirea unui parteneriat politic”.
15 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au convocat o conferinţă de presă, în incinta agenţiei Infotag, pe tema: “Participarea în alegerile anticipate”.
11 iunie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Comuniştii au împins Moldova spre alegeri anticipate şi perseverează (revin) în ilegalitate!”
8 mai 2009
PLDM, AMN şi PL au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Rezoluţia Parlamentului European cu privire la R.Moldova”.
6 mai 2009
Alianţa Moldova Noastră a convocat o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Ce se ascunde sub banalizarea noului Parlament de către PCRM”.
15 aprilie 2009
PL, PLDM, AMN au susţinut o conferinţă de presa în incinta Agenţiei de presă “Infotag”, pe tema: “Primele rezultate ce confirmă că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate de guvernarea comunistă”.
Protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova
12 aprilie 2009
La 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră” au organizat o acţiune de protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova. La miting au participat peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara[]
10 aprilie 2009
Alianţa Moldova Noastră a susţinut o conferinţă de presă la sediul AMN, str. Eminescu 68, pe tema: “Accesul la listele electorale e blocat — se ascunde frauda electorală! Măsurile totalitare sunt în plină aplicare!”
6 aprilie 2009
Liderul AMN, Serafim Urechean, a susţinut o conferinţă de presă în sala mare a Sediului partidului de pe str. Eminesu 68, pe tema: “Poziţia AMN pe marginea campaniei electorale şi a rezultatelor alegerilor parlamentare”.
2 aprilie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu, 68, pe tema: “Dovezi ale falsificărilor comuniste: maşina cu vopsea galbenă şi altele”.
30 martie 2009
Serafim Urechean, liderul Alianţei Moldova Noastră, a convocat o conferinţă de presă, la Sediul AMN, str. Eminescu 68, pe tema: “Ultima săptămînă. Clanul Voronin pierde puterea. Începe campania!”
24 martie 2009
Serafim Urechean, liderul Alianţei Moldova Noastră, a susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Cine serveşte ţara — respinge deservirea clanului Vornin!”
19 martie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organiza o conferinţă de presă, cu participarea dlui Serafim URECHEAN, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Dispozitive pentru detonări de la distanţă şi alte instrumente electorale ale comuniştilor, identificate de AMN”.
10 martie 2009
Liderul AMN Serafim Urechean, a susţinut o conferinţă de presă la sediul Alianţei Moldova Noastră (str. Eminescu 68), pe tema: “Alegeri total inechitabile din vina autorităţilor şi laşitatea PCRM”.
24 februarie 2009
Alianţa Moldova Noastră a convocat o conferinţă de presă, în incinta sediului AMN din str. Eminescu 68, la care a participat Serafim Urechean, liderul AMN, pe tema: “Fiecare abuz al autorităţilor în campanie va fi taxat dur de AMN”.
20 februarie 2009
AMN a pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale, în semn de protest, faţă de dispoziţia şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere a MAI, prin care, acesta a interzis un panou mobil anti-comunist al Alianţei Moldova Noastră.
19 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat un briefing, la sediul AMN, în cadrul căruia au fost abordate o serie de teme, inclusiv: poziţia formaţiunii pe marginea eschivării CEC de a examina serios cererea AMN de a exclude PCRM din alegeri, noi sesizări depuse la CEC şi CCA, comentarii la atacurile asupra AMN, date despre abuzurile din teritoriu şi din Chişinău, mai ales ale “forţelor de ordine, teme-surpriză”.
11 februarie 2009
Alianţa Moldova Noastră, şi-a lansat Platforma electorală, eveniment care a avut loc la sediul partidului din str. Eminescu 68.
10 februarie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat un biefing, la sediul AMN din str. Eminescu 68, cu tema: “AMN prezintă încălcări ale normelor electorale şi cere descalificarea PCRM!”
14 martie 2008
S-a desfăşurat un seminar al preşedinţilor organizaţiilor de veterani din AMN, fiind examinate chestiuni privind pregătirile de alegerile parlamentare din 2009.
23 februarie 2008
A avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Alianţei “Moldova Noastră” fiind elaborată strategia de pregătire pentru alegerile din 2009.
Semnarea acordului cu privire la participarea AMN, PDM şi PSL într-un bloc comun la alegerile parlamentare din 2005
8 mai 2004
La 8 mai curent, Alianţa “Moldova Noastră” (AMN), Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi Partidul Social-Liberal (PSL) au semnat un acord cu privire la participarea lor într-un bloc comun la alegerile parlamentare din 2005[]
Aderarea a trei formaţiuni politice la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
2 aprilie 2003
În şedinţa din 2 aprilie 2003 a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost acceptată aderarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE), Partidului Democrat-Popular din Moldova (PDPM) şi a Partidului Reformei (PR) la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN)[]
Formarea Blocului electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
24 martie 2003
La 24 martie a.c., Alianţa Social-Democrată din Moldova, Partidul Liberal şi Alianţa Independenţilor din Republica Moldova au anunţat formarea Blocului electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN) în vederea participării în comun la alegerile locale din 25 mai 2003[]

Arhiva

2011 [4]
2010 [27]
2009 [54]
2008 [20]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [1]
Alegeri