Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Evenimente comune la tema “Relaţii interpartinice”

PLDM, PDM şi PL au semnat Acordul de constituire a AIE-3
PLDMPDMPL, 23 iulie 2015 | 
Pe 23 iulie 2015, la Chişinău, liderii partidelor pro-europene au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3. Acordul a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PDM) şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL)[]
Constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană
PLDMPDM, 23 ianuarie 2015 | 
Pe 23 ianuarie 2015, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat Acordul de constituire a Alianţei de guvernare, numită Alianţa Politică pentru Moldova Europeană (APME)[]
PLDMPDMPLR, 16 septembrie 2014
Partidele Coaliţiei Pro-Europene s-au întrunit în cadrul unei şedinţe la care au examinat priorităţile legislative ale actualei sesiuni parlamentare, printre care cele privind finanţarea partidelor politice şi majorarea cotei de participare a femeilor în activitatea politică. Totodată, au fost discutate eventualele provocări care ar putea apărea în adresa Coaliţiei în contextul campaniei electorale.
PPMPRM, 12 iunie 2014
Partidul “Patrioţii Moldovei” şi Partidul Regiunilor din Moldova, alături de reprezentanţi ai bisericii, minorităţilor naţionale, oameni de artă, cultură, ştiinţă şi educaţie au organizat la Chişinău şedinţa specială a Comitetului organizatoric de desfăşurare a primului Congres naţional al poporului cu prilejul a 655 ani a statalităţii moldoveneşti. Organizatorii au decis să formeze o nouă mişcare amplă, apartinică, a forţelor patriotice — Uniunea Popular patriotică “Moldova Mare”.
PSRMPCRM, 3 aprilie 2014 | 
Activiştii PSRM şi PCRM au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, prin care şi-au exprimat indignarea faţă de politica actualei guvernări şi au cerut dimisia Guvernului. Comuniştii şi socialiştii au pledat pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Leancă. Protestatarii au scandat: “Demisia”, “Jos Guvernul”, “Leancă marş afară”, “Ruşine!”.
Coaliţia de guvernare a semnat un Acord privind consolidarea forţelor pro-europene la nivel local
PLDMPDMPLR, 12 martie 2014 | 
Pe 11 martie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal Reformator (PLR) au semnat Acordul cu privire la consolidarea forţelor pro-europene la nivel local[]
PLDMPDMPLR, 20 februarie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Coaliţiei Pro-Europeane de Guvernare în cadrul căreia, liderii PLDM, PDM şi PLR au demarat campania de informare a populaţiei despre integrarea europeană. “Oamenii trebuie să cunoască adevărul despre ce le propune Uniunea Europeană. Trebuie să-i informăm corect, pentru a stopa minciuna şi intrigile comuniştilor. PLDM pregătise anterior această campanie, acum cu toţii vom informa cetăţenii”, a spus preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat.
PPSMPPM, 17 februarie 2014
Conducerea Partidului Popular Socialist din Moldova şi a Partidului “Patrioţii Moldovei” au purtat negocieri pentru crearea Blocului Forţelor de Stînga în scopul participării active în alegerile parlamentare 2014.
PSDPPSM, 7 februarie 2014
La Chişinău, conducerea Partidului Popular Socialist şi a Partidului Social-Democrat din Moldova au purtat tratative oficiale pentru crearea unui bloc politic al forţelor de centru-stînga şi patriotice, care urmează să participe activ în alegerile parlamentare din anul 2014.
PSRMPPM, 20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.
Partidele aflate la guvernare au organizat acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa”
PLDMPDM, 3 noiembrie 2013 | 
Pe 3 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc un miting de amploare pentru susţinerea parcursului integrării europene a Republicii Moldova. Acţiunea a fost organizată de Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi grupul liberalilor reformatori)[]
PLDMPDM, 8 octombrie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Coaliţiei pentru guvernare pro europeană. Printre subiectele discutate au fost politica fiscală şi bugetul pentru anul 2014. Consiliul alianţei a discutat însă şi despre sesizarea făcută de liberalii reformatori la Curtea Constituţională privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.
PLDMPDM, 4 octombrie 2013
Consilierii liberal-democraţi şi cei democraţi au format o nouă majoritate în Consiliul Raional Ialoveni, prin semnarea Acordului de creare a Coaliţiei Pro-Europene. Documentul a fost semnat de preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale PLDM şi PD, Anatolie Dimitriu şi Anatolie Melenciuc. Evenimentul a avut loc în prezenţa preşedintilor Vlad Filat şi Marian Lupu.
PLDMPDM, 3 octombrie 2013
Consilierii liberal-democraţi şi cei democraţi au format o nouă majoritate în Consiliul Raional Orhei, prin semnarea Acordului de creare a Coaliţiei Pro-Europene. Documentul a fost semnat de preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale PLDM şi PD. Evenimentul a avut loc în prezenţa liderilor celor două partide: Vlad Filat şi Marian Lupu.
PLDMPDM, 24 septembrie 2013
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Coaliţiei de Guvernare Pro Europeană. Liderul PDM, Marian Lupu a declarat că “în cadrul reuniunii au fost puse în discuţie problemele strategice şi sarcinile asumate — prioritare pentru Cabinetul de miniştri şi majoritatea parlamentară”. Totodată, preşedintele liberal democrat, Vlad Filat, a spus că Coaliţia intenţionează să se opună încercărilor PCRM de a destabiliza situaţia din Moldova, înainte de Summit-ul de la Vilnius.
Vot de încredere acordat Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană”
PLDMPDMPL, 30 mai 2013
Pe 30 mai 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de încredere Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-europeană” condus de liberal-democratul Iurie Leancă[]
PLDMPDMPL, 28 martie 2013
Cei trei lideri ai fostei AIE II s-au întîlnit pentru a discuta despre formarea noii majorităţi parlamentare. Liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că “a fost ca după o ceartă în familie, unde soţul a primit o tigaie în cap, după ce a venit beat acasă. Buimaci aşa, dar unii aşa de calmi, de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat. Am discutat foaie verde lobodă…, o să vă spunem mai tîrziu”. Pe de altă parte Dumitru Diacov a declarat că a fost “un schimb de păreri pe marginea tuturor subiectelor. Domnul Ghimpu a spus tot”. De asemenea, Vlad Filat a spus că “ne vom întîlni de cîte ori va fi nevoie, intensitatea nu contează, ci rezultatul acestor negocieri. Suntem la etapa în care să identificăm soluţii de activitate în cadrul acestei alianţe”.
PLDMPDMPL, 22 martie 2013
Cele trei partide din componenţa fostei AIE 2, au încheiat practic discuţiile asupra proiectului Acordului de constituire al AIE 3, despre aceasta au anunţat negociatorii după o nouă rundă de discuţii. “Deocamdată nu putem spune cînd va fi semnat documentul. Sperăm că el va fi gata pentru semnare pînă la sfîrşitul lunii martie. Este foarte clar că odată cu semnarea unui nou Acord, trebuie să venim într-o haină nouă şi să fim credibili în faţa cetăţenilor. Vom continua discuţiile”, a declarat reprezentantul PL, Corina Fusu. Totodată, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc a declarat că “scopul Acordului este de a responsabiliza şi mai mult guvernarea”.
PLDMPDMPL, 21 martie 2013
La finele unei noi runde de negocieri, reprezentanţii PLDM, PDM şi PL au declarat că noul acord al viitoarei alianţe de guvernare va fi public, iar către finele săptămînii curente vor fi prezentate primele propuneri. Negocierile au durat aproape două ore, iar la finele acestora liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ a comunicat că discuţiile sînt în faza de totalizare. “Nu avem prea mult timp pentru negocieri, fiindcă mandatul guvernării nu permite spaţiu de manevră”, a opinat Streleţ. Reprezentanţii PD şi PL au menţionat că “subiectul negocierilor vizează funcţionalitatea guvernării” şi că “se lucrează pentru a ajunge la un model cît mai eficient”.
PLDMPDMPL, 19 martie 2013
Reprezentanţii din partea celor trei partide din cadrul fostei Alianţe pentru Integrare Europeană s-au întrunit la masa tratativelor unde au discutat despre problemele de activitate a puterii executive, despre aceasta a declarat reprezentantul PDM, Adrian Candu. “Am discutat despre mecanismele care ar duce la o funcţionare eficientă a Alianţei. Pentru că o coaliţie poate exista şi funcţiona eficient numai în cazul în care membrii Alianţei comunică între ei, se respectă reciproc”, a declarat negociatorul PL, Corina Fusu.
PLDMPDMPL, 18 martie 2013
Negociatorii din partea fostelor partide componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană au reluat procesul de negocieri. “Discutăm viitoarea guvernare care trebuie să fie una mult mai bună decât cea care a fost”, a menţionat Valeriu Lazăr. “Muncim cu toată lumea să construim o nouă barcă care să ne ducă în UE. Există foarte multe probleme care trebuie nu doar discutate ci şi înserate în documentele la care lucrăm noi”, a declarat Valeriu Munteanu. “Suntem într-un proces de analiză şi sper să trecem la concluzii. Se discută problemele care au existat în felul cum a funcţionat Alianţa în Ansamblu”, a ţinut să specifice Iurie Leancă.
PLDMPDMPL, 14 martie 2013
Negociatorii din partea celor trei partide din cadrul fostei AIE II s-au întîlnit la masa tratativelor la a doua rundă de negocieri. “Am avut o discuţie serioasă şi sinceră, consider că am început aceste negocieri cu dreptul”, a declarat după şedinţă negociatorul din partea PL, Corina Fusu. “A fost o rundă productivă, am analizat procesele decizionale, am avut un schimb de viziuni. Din păcate, nu putem să vă spunem nimic mai mult, suntem în faza activă de negocieri”, a confirmat negociatorul din partea PLDM, Vadim Pistrinciuc.
PLDMPDMPL, 13 martie 2013
Reprezentanţii celor trei partide din cadrul fostei Alianţe pentru Integrare Europeană se vor întîlni zilnic la masa tratativelor, despre aceasta a anunţat la finele primei runde de negocieri, vicepreşedintele PDM, Valeriu Lazăr. “Negocierile se poartă pe marginea formării unei noi majorităţi parlamentare, care va asigura formarea unui nou Guvern. Noi nu ne putem permite să tergiversăm procesul de negocieri, din care cauză ne vom întîlni zilnic”, a menţionat oficialul. De asemenea, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc a remarcat importanţa demarării procesului de negocieri, exprimîndu-şi speranţa că tratativele vor fi dinamice.
Parlamentul Republicii Moldova a demis Guvernul condus de Vlad Filat
PCRMPDMPSRMPAD, 5 martie 2013
Pe 5 martie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de neîncredere Guvernului în frunte cu prim-ministrul, Vlad Filat. Votul de neîncredere a fost exprimat de 54 de deputaţi, inclusiv 34 din partea Partidului Comuniştilor, 15 — din partea Partidului Democrat, 3 — din partea grupului socialiştilor şi doi deputaţi independenţi[]
Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune
PSRMPPSMPPMPRPMUEM, 5 februarie 2013 | 
Pe 5 februarie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările forumul “Moldova: alternativa de stînga” în cadrul căruia Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Partidul “Patrioţii Moldovei”, Partidul “Renaştere” şi Partidul Moldova Unită au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea Consiliului Coordonator comun[]
PLDMPDMPL, 14 ianuarie 2013 | 
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană s-au convocat în şedinţă, în cadrul căreia s-a decis să formeze o comisie de anchetă care va elucida circumstanţele evenimentului tragic din Rezervaţia Naturală “Pădurea Domnească” din 23 decembrie, 2012, în urma căruia a decedat omul de afaceri Sorin Paciu. În timpul apropiat, va fi anunţată data şedinţei Parlamentului în care va fi stabilită componenţa comisiei, instrumentele necesare ale activităţii acesteia şi atribuţiile, au declarat liderii AIE.
PLDMPL, 30 noiembrie 2012
În cadrul şedinţei Consiliului raional Rezina, membrii fracţiunilor PLDM şi PL au constituit Blocul politic pentru Integritate şi Prosperare, format din 16 consilieri, prin urmare PLDM şi PL deţin majoritatea în consiliu. De asemenea, consiliera Maria Dolghii a anunţat ca părăseşte formaţiunea din care făcea parte pînă acum şi aderă la fracţiunea liberal-democrată.
PSRMPMUEM, 6 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan a explicat motivul ce l-a determinat să se alăture echipei partidului socialiştilor condusă de Igor Dodon. “Aripa stîngă este mult prea fragmentată, de aceea noi am decis să mergem pe calea consolidării şi reieşind din faptul că populaţia este supraîncărcată de idei şi politizări, am decis să ne unim forţele”, a spus Ţurcan.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
PCRMPDMPL, 22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
Partidul Social Democrat şi Partidul Popular Socialist au format Uniunea Forţelor de Stînga
PSDPPSM, 6 aprilie 2012 | 
Pe 6 aprilie 2012, Partidul Social Democrat şi Partidul Popular Socialist au semnat o declaraţie comună privind constituirea Uniunii Forţelor de Stînga. Declaraţia cuprinde 10 obiective prioritare aprobate de liderii celor două partide Victor Şelin şi Victor Stepaniuc[]
PLDMPDMPLPSRMPAD, 16 martie 2012 | 
În cadrul şedinţei speciale a Parlamentului privind alegerea şefului statului, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană Nicolae Timofti a fost ales în calitate de preşedinte al Republicii Moldova cu votul a 62 de deputaţi din totalul de 101. Cele trei partide ale coaliţiei, care deţin în total 58 de voturi, împreună cu votul deputatului neafiliat Mihai Godea şi a celor trei deputaţi din grupul socialiştilor în frunte cu Igor Dodon au votat pentru Nicolae Timofti. Fracţiunea PCRM nu au participat la şedinţa Parlamentului, dar a delegat trei deputaţi pentru a supraveghea procedura de vot. În discursul ţinut în faţa deputaţilor, Nicolae Timofti a declarat că Moldova are nevoie de o idee naţională capabilă să unească societatea scindată, şi o asemenea idee trebuie să devină integrarea europeană. Eu voi depune toate eforturile pentru a obţine, împreună cu guvernul şi parlamentul, rezultate pe această cale, a promis Timofti.
PLDMPDMPLPAD, 15 martie 2012
Consiliul AIE s-a convocat într-o şedinţă de lucru pentru a ajunge la un consens privind alegerea şefului statului, cu deputatul neafiliat preşedintele PAD, Mihai Godea. În cadrul şedinţei Mihai Godea a propus 10 angajamente pe care liderii AIE şi le-au asumat pentru a fi realizate conform termenilor indicaţi. Referindu-se la rezultatele şedinţei AIE, liderul PLDM Vlad Filat a declarat că “a fost o şedinţă plină şi utilă, poate un pic întîrziată”. Pe de altă parte, Mihai Godea a declarat că va participa la alegerile prezidenţiale din 16 martie 2012.
PCRMPSRM, 14 martie 2012 | 
Liderul socialiştilor Igor Dodon şi liderul comuniştilor Vladimir Voronin, au avut o întrevedere în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte privind situaţia politică din ţară. “A fost o discuţie necesară, mai ales într-un moment atât de dificil. Am vrut să aflăm dacă comuniştii înţeleg că opoziţia parlamentară trebuie să fie responsabilă de ceea ce se întâmplă în ţară şi le-am spus că prin baricade problemele nu vor fi soluţionate”, a explicat Dodon. De asemenea, acesta spune că a vrut să afle care vor fi acţiunile comuniştilor în cazul alegerilor anticipate.
PLDMPDMPL, 6 martie 2012
Alianţa pentru Integrare Europeană susţine că va stabili pe 7 martie data scrutinului prezidenţial, dacă va conveni asupra candidatului, despre aceasta au declarat liderii coaliţiei de guvernare după şedinţa Consiliului AIE. Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, şi-a exprimat speranţa că partidele AIE vor ajunge la un compromis, astfel încît pe 7 martie să fie luată o decizie finală.
PLDMPDMPSRM, 24 februarie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PLDM Vlad Filat a anunţat că economistul FMI, Veronica Bacalu, este candidatul PDM-PLDM-grupul Dodon la funcţia de preşedinte al ţării. El susţine că Veronica Bacalu deţine calităţile necesare pentru a ocupa funcţia de preşedinte şi crede că Partidul Liberal o va susţine. “O altă candidatură nu se va mai discuta. Important este ca pentru Bacalu să voteze 61 de voturi, în prezent 49 de deputaţi şi-au declarat sprijinul pentru ea”, a spus Filat.
PLDMPDMPLPSRM, 14 februarie 2012
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană s-au convocat într-o şedinţă în cadrul căreia au demarat negocierile cu “grupul Dodon” privind alegerea preşedintelui ţării. În cadrul negocierilor s-a discutat despre stabilirea datei alegerii preşedintelui şi s-a tatonat terenul pentru identificarea unei candidaturi. În ajunul şedinţei Parlamentului există posibilitatea reală ca deja la 16 februarie să fie stabilită data alegerilor prezidenţiale.
PLDMPDMPL, 7 februarie 2012
După o pauză de trei săptămîni de la ultima şedinţă, liderii PLDM, PDM şi PL au convocat şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană. În cadrul şedinţei cei trei lideri au discutat două scenarii pentru depăşirea crizei politice — organizarea unui referendum constituţional sau găsirea unui compromis în Parlament, însă nu au nominalizat care scenariu va fi pus în practică. Totodată, în urma dezbaterilor s-a ajuns la un compromis pe marginea textului care urmează să fie inclus la referendumul preconizat în 2012.
Referendum privind simplificarea procedurii de alegere a şefului statului
PLDMPDMPL, 15 ianuarie 2012 | 
Pe 15 ianuarie 2012, la Chişinău, partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană au semnat o declaraţie publică privind căile de soluţionare a crizei constituţionale şi de asigurare a stabilităţii politice în următoarea perioadă[]
PLDMPDMPL, 9 ianuarie 2012
Liderii PLDM, PDM şi PL au convocat şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană în cadrul căreia s-a discutat despre alegerea şefului statului preconizată pentru 15 ianuarie curent. După şedinţă AIE, liderul PLDM, Vladimir Filat a declarat că Alianţa a convenit să organizeze o primă întîlnire cu deputaţii PCRM pentru identificarea unei candidaturi la funcţia de şef al statului. Totodată, preşedintele PL, Mihai Ghimpu a declarat că “la început de an ar fi bine să fim mai toleranţi. Aşteptăm să vedem candidatura comuniştilor şi apoi vom vedea ce facem. Sper că e un candidat bun, vom analiza propunerea PCRM”.
PLDMPDMPL, 16 decembrie 2011
Partidele din componenţa Alianţei pentru Integrare Europeană, PLDM, PDM şi PL au semnat “Suplimentul la Acordul privind constituirea Alianţei pentru Integrarea Europeană”, potrivit căruia semnatarii nu vor admite o altă alianţă de guvernare decît AIE, îşi asumă angajamentul de a asigura suportul politic deplin Guvernului AIE, Parlamentului şi Preşedinţiei, vor implementa depolitizarea instituţiilor pentru ocrotirea normelor de drept. De asemenea, durata mandatului Preşedintelui Republicii Moldova ales de Parlamentul de legislatura a XIX-a nu va depăşi durata mandatului Parlamentului. Acesta îşi va prezenta benevol demisia în momentul expirării mandatului Parlamentului.
PLDMPDMPL, 30 noiembrie 2011
Liderii PLDM, PDM, şi PL au convocat şedinţa Consiliului AIE în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea alegerii şefului statului. Cei trei au convenit că Parlamentul se va întruni în mai multe şedinţe pentru a vota proiecte de legi ce ţin de activitatea Guvernului. Referitor la organizarea alegerii şefului statului cei trei se vor pronunţa în timpul cel mai apropiat, nu înainte de a identifica un candidat care va întruni numărul necesar de voturi.
PLDMPDMPL, 15 noiembrie 2011
Preşedinţii celor trei partide din AIE s-au convocat într-o şedinţă de lucru privind posibilitatea alegerii şefului statului. În cadrul şedinţei au fost abordate două subiecte relevante: despre suplimentul Acordului AIE, asupra căruia s-a ajuns la un numitor comun şi care se definitivează spre a fi semnat şi făcut public iar al doilea subiect s-a discutat despre organizarea procedurii votului propriu-zis preconizat pentru 16 noiembrie, discuţii care s-au finalizat consensual.
PLDMPDMPL, 14 noiembrie 2011
A avut loc şedinţa Alianţei pentru Integrare Europeană în cadrul căreia s-a discutat despre identificarea unui candidat pentru funcţia de şef al statului. Cei trei lideri au reiterat că unica candidatură pentru funcţia de preşedinte discutată în AIE este Marian Lupu. De asemenea, liderii celor trei partide au declarat că dacă nici un candidat nu va fi înscris în cursa prezidenţială, atunci alegerile şefului statului vor fi amînate.
PLDMPDMPL, 11 noiembrie 2011
Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană s-a convocat într-o şedinţă de lucru privind demararea primelor negocieri cu grupul Dodon. În cadrul şedinţei liderii AIE şi Igor Dodon şi-au expus ofertele privind identificarea candidatului care ar întruni majoritatea pentru a fi ales şef al statului. Totuşi, şedinţa s-a încheiat fără un consens însă liderii celor două grupuri s-au arătat deschişi în continuarea dialogului pentru un candidat de compromis.
PLDMPDMPL, 8 noiembrie 2011
Liderii celor trei partide ale AIE s-au întrunit într-o şedinţă de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea alegerii şefului statului prin prisma părăsirii de către grupul Dodon a fracţiunii PCRM. Reprezentanţii partidelor din AIE au menţionat că urmează să discute cu Partidul Comuniştilor şi cu cei trei deputaţi care au plecat din PCRM pentru a ajunge la un numitor comun, în vederea alegerii preşedintelui. “Aşteptăm să discutăm şi cu unii şi cu alţii. Dacă cineva visează, noi suntem oameni care respectăm legea, iar acordurile sunt şi mai importante ca legea. Candidat apolitic, să mă ierte Dumnezeu, doar la citimitr mai poţi găsi. Şi Marian Lupu îi tot apolitic, ca şi Zinaida Greceanîi. Să nu ne îmbătăm cu apă de ploaie. Trebuie ales preşedintele respectând acordul AIE”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.
PLDMPDMPL, 17 octombrie 2011
Liderii PLDM, PDM şi PL s-au convocat într-o şedinţă pentru a discuta despre situaţia politică din Alianţa pentru Integrare Europeană, ca urmare a diversiunilor recente dintre cei trei lideri. După şedinţă, Marian Lupu a declarat că joi, 20 octombrie va fi clar “dacă se va bate ultimul cui în sicriul AIE2”. “Nu sunt în drept să demit Procurorul General. Colegii de la PLDM au mers prea departe”, a spus acesta. De cealaltă parte, Vlad Filat, a confirmat că “joi este o zi importantă. Sper că demisia Procurorului să fie acceptată. Rămâne să vedem”. De asemenea, Mihail Ghimpu crede că Alianţa e îngropată, a rămas cine să arunce ţărâna. “Îmi pare că s-au epuizat toate posibilităţile mele şi ale PL pentru funcţionarea AIE. Oare nu e clar că dacă îl dăm jos pe dl Lupu Acordul AIE este reziliat”, a conchis acesta.
PLDMPCRM, 4 octombrie 2011
Preşedintele PLDM, Vlad Filat şi Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin au avut o întîlnire, în cadrul căreia au discutat despre depăşirea crizei politice. În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul PCRM, cei doi lideri de partide au discutat despre situaţia politică din ţară şi măsurile ce se impun în vederea depăşirii crizei constituţionale. Vlad Filat şi Vladimir Voronin şi-au expus punctele de vedere în acest sens, convenind asupra necesităţii continuării dialogului în vederea identificării unei soluţii pentru depăşirea impasului politic.
PLDMPDMPL, 6 septembrie 2011
Liderii celor trei partide din AIE s-au întrunit într-o şedinţă de lucru în care s-a discutat despre posibilitatea alegerii şefului statului. După şedinţă, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au declarat că nu s-a ajuns la nicio concluzie privind alegerea preşedintelui ţării. Liderul PD Marian Lupu a spus că se va reveni la discuţia despre alegerea preşedintelui după ce va fi făcută publică decizia Curţii Constituţionale privind modul de alegere a şefului statului. De asemenea, cei trei lideri au comunicat că în cadrul şedinţei AIE s-a discutat şi despre bugetul şi politica fiscală pentru 2012.
PLDMPDMPL, 20 iulie 2011
Alianţa pentru Integrare Europeană s-a convocat într-o şedinţă de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre agenda Guvernului şi Parlamentului la sfîrşitul sesiunii de primăvară-vară, s-a discutat despre cele mai importante proiecte de legi, s-a discutat despre politica bugetar-fiscală. Totodată, s-a discutat şi despre festivităţile cu ocazia celebrări a 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova.
PLDMPDMPL, 14 iulie 2011
A fost convocată şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană la care au participat liderii celor trei partide parlamentare. “Toţi partenerii au accentuat necesitatea păstrării formatului actual al Alianţei. Am convenit de comun acord că ne vom reuni vineri după masă, pentru a discuta despre funcţionalitatea Alianţei, calitatea actului guvernării şi alegerea şefului statului”, a spus preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadîrcă. Totodată, liderul PLDM, Vlad Filat împreună cu Valeriu Streleţ şi Iurie Leancă — au părăsit primii şedinţa şi au refuzat să facă vreo declaraţie pentru presă. Cu toate acestea, liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că întrunirea a avut loc într-o atmosferă calmă.
PLDMPDMPL, 4 iulie 2011
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană s-au întrunit în şedinţa Consiliului, dar nu au putut ajunge la un compromis privind crearea alianţelor la nivel local. “În cadrul şedinţei s-a discutat despre constituirea AIE la nivel local. Urmează ca grupurile de experţi să se întrunească şi să discute situaţia din fiecare raion în parte. Noi vom comunica cu colegii din raioane pentru a identifica compromisuri în eventualitatea semnării unui acord”, a declarat deputatul Valeriu Streleţ.
PLDMPDMPL, 21 iunie 2011
A fost convocat Consiliul AIE în cadrul căruia liderii celor trei partide parlamentare au discutat despre identificarea unei formule de alegere a şefului statului fără alegeri anticipate. Şedinţa AIE a fost organizată pentru a examina răspunsul Comisiei de la Veneţia oferit la finele săptămînii trecute Curţii Constituţionale a RM la interpelarea făcută cu privire la modalitatea de alegere a preşedintelui. In răspuns Comisia a indicat că este de competenta CC să facă interpretarea finală a Constituţiei, dar cea mai bună soluţie ar fi modificarea actului suprem.
Dorin Chirtoacă susţinut de liderii Alianţei pentru Integrare Europeană
PLDMPDMPL, 9 iunie 2011 | 
Pe 9 iunie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii Alianţei pentru Integrare Europenă — Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Vlad Filat au semnat o declaraţie comună de susţinere a candidatului Dorin Chirtoacă la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău în turul doi al alegerilor locale[]
MFNPMUEMPN, 19 aprilie 2011
La Chişinău a fost semnat acordul de constituire a Blocului electoral “Forţa a treia” format din Partidul “Moldova Unită”, Partidul Popular Republican şi Mişcarea Forţa Nouă. În cadrul acestui eveniment, liderii celor trei formaţiuni politice au convenit ca Valeriu Pleşca să fie înaintat în calitate de candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău din partea Blocului “Forţa a treia”. Vorbind despre priorităţile sale în cazul alegerii în funcţia de primar general, Valeriu Pleşca a menţionat că va propune un program amplu de soluţionare a problemelor cetăţenilor municipiului, inclusiv la capitolele achitarea tarifelor, transport, drumuri, securitatea cetăţenilor, etc.
MFNPMUEMPN, 12 aprilie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, liderul Mişcării “Forţa Nouă”, Valeriu Pleşca, a declarat că formaţiunea sa împreună cu Partidul Moldova Unită şi Partidul Popular Republican au format un bloc electoral pentru participarea în alegerile locale din 5 iunie sub denumirea “Puterea a Treia”. “Noi mizăm să avem destule voturi din partea cetăţenilor pentru a putea forma o fracţiune în Consiliul Municipal, datorită căreia să fie instituită stabilitatea politică în organul legislativ local”, a specificat Pleşca. El a mai declarat că după alegerile locale cele trei partide ce au format blocul electoral vor fuziona.
PMUEMPNMFN, 23 martie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Moldova Unită, Mişcarea social-politică “Forţa Nouă” şi Partidul Popular Republican au anunţat că fuzionează. Liderii celor trei partide, Vladimir Ţurcan, Valeriu Pleşca şi Nicolae Andronic au declarat că pînă la sfîrşit de aprilie vor definitiva procesul prin votul congreselor formaţiunilor. “Noi avem valori, idei şi acţiuni comune, iar consolidarea forţelor politice e necesară pentru societatea noastră. Sperăm că vom fi un exemplu pentru celelalte partide care ne vor urma. Aceste trei formaţiuni se vor uni sub denumirea de Partidul Moldova Unită şi vor păstra doctrina de centru-stînga”, a declarat preşedintele PMU, Vladimir Ţurcan, menţionînd că pînă la Congresul de fondare, noul partid va avea trei copreşedinţi prin rotaţie.
PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune
PLDMAMN, 22 martie 2011 | 
Pe 22 martie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat şi liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, au semnat Acordul privind fuziunea celor două formaţiuni politice[]
PLDMAMN, 14 martie 2011
Liderul PLDM, Vlad Filat şi liderul AMN, Serafim Urechean, au convocat o conferinţă de presă comună în cadrul căreia a fost anunţată fuzionarea celor două partide. “Fuzionarea Alianţei Moldova Noastră cu Partidul Liberal Democrat din Moldova este un gest de maturitate politică a partidelor pe care le reprezentăm, în ideea de consolidare a forţelor politice din Republica Moldova şi de asigurare a ţării noastre cu partide puternice şi funcţionale”, a declarat Vlad Filat. El a precizat că în cel mai scurt timp va fi definitivat acordul de fuziune între cele două partide, iar în următoarele trei săptămâni PLDM şi AMN vor organiza congrese în cadrul cărora va fi luată decizia finală cu privire la această acţiune. La rândul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a remarcat că decizia de fuzionare a fost luată şi în contextul în care la alegerile locale generale, dar şi la viitoarele scrutine parlamentare “lupta se va da între PLDM şi PCRM”.
Partidul Liberal şi Mişcarea Acţiunea Europeană au fuzionat
PLMAE, 9 martie 2011 | 
Pe 9 martie 2011, la Chişinău, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, Veaceslav Untilă, au semnat Acordul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice[]
PLDMPDMPL, 16 februarie 2011
Liderii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană au convocat Consiliul AIE, unde s-a discutat despre posibilitatea de alegere a şefului statului. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat după şedinţă că Alianţa va alege preşedintele fără de asistenţa comuniştilor. “Noi am propus opoziţiei să ne aşezăm la masa de discuţii, astfel încît preşedinţii de fracţiuni să negocieze. Comuniştii însă au refuzat. Noi o să alegem preşedintele şi fără de comunişti”, a spus Ghimpu. De asemenea, preşedintele interimar, speakerul Marian Lupu, a confirmat că Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la o înţelegere privind alegerea şefului statului, spunînd că procedura va fi în conformitate cu normele legale.
PLDMPDMPL, 14 decembrie 2010
Liderii PD, PLDM şi PL au avut o nouă rundă de negocieri, la care au discutat despre “partajarea responsabilităţilor”. După întrevedere, liderul PLDM, Vlad Filat, a comunicat că se munceşte pentru crearea unei coaliţii de guvernare în formatul PLDM, PD, PL. Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a spus că a fost o discuţie bună pe marginea mai multor probleme legate de propunerile făcute de parteneri. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a reafirmat că formaţiunea pe care o conduce face tot posibilul pentru reconstituirea AIE. De asemenea, liderul liberalilor a precizat ca îşi doreşte o guvernare pentru patru ani “bazată pe echilibru”.
PCRMPDM, 10 decembrie 2010
Liderii PD şi PCRM s-au întîlnit pentru o nouă rundă de discuţii la care au lucrat la organigrama viitorului Guvern. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că se lucrează strict în interesele statului, iar pînă la finalizarea dialogului nu a mai ramas mult. Liderul comunist, a mai adăugat că vor fi promovaţi în funcţii doar persoane profesioniste şi nu se va ţine cont de apartenenţa lor politică. Preşedintele PD, Marian Lupu, a menţionat că consultările pe ambele axe, atît cu PCRM, cît şi cu PLDM şi PL, continuă.
PPCDMFNPVEPNMRRM, 9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.
PLDMPDMPL, 8 decembrie 2010
Liderii PLDM, PDM şi PL au desfăşurat la Palatul Republicii, prima rundă de negocieri pentru formarea coaliţiei de guvernare. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că “am discutat cum vedem noi guvernarea în favoarea cetăţenilor. Eu sper că sînt şanse ca Moldova să continue reformele democratice şi să putem constitui un stat de drept”. Preşedintele PDM, Marian Lupu, a completat că oferta înaintată de PLDM este punctul de pornire pentru negocierea unei alianţe, însă oferta este incompletă. Potrivit lui, dialogul cu PCRM şi PLDM-PL se conduce în baza unor principii comune. Lupu a negat zvonurile precum că ar fi semnat deja un pact de coalizare cu PCRM. Totodată, liderul PLDM, Vladimir Filat, a menţionat că întîlnirea de azi a fost una necesară şi este un pas important pentru negocieri. “Nu va fi uşor, dar PLDM este obligat prin votul cetăţenilor să-şi asume responsabilitatea. Privim lucrurile pozitiv, dar este nevoie de timp pentru ca în finalul negocierilor să avem înţelegeri asumate pentru un mandat de patru ani”, a precizat Filat.
PCRMPDM, 7 decembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Democrat au purtat negocieri bilaterale privind gestionarea politicii externe şi interne, care potrivit liderului PDM, Marian Lupu, “la nivel de principii şi priorităţi nu avem divergenţe de opinii. Am găsit o consonanţă deplină în politica internă. Privind politica externă, PDM a reiterat, iar PCRM a acceptat vectorul de integrare europeană, care nu vine în contradicţie cu dezvoltarea unui parteneriat strategic cu partenerii din Est”. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a completat că formaţiunile nu au semnat încă vreun document de instituire a coaliţiei de guvernare. “Am discutat conceptul cu care să ieşim în prima şedinţă de Parlament. Am discutat despre situaţia reală şi paşii pentru depăşirea crizei politice. Divergenţe serioase nu au fost. Nu am discutat oferta PLDM şi nici repartizarea posturilor”, a spus Voronin. Privind oferta de coalizare a liberal-democraţilor, Lupu a subliniat că “PDM nu are o viziune banală ce se limitează la partajarea funcţiilor”.
PDMPL, 6 decembrie 2010
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat şi Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal au avut o întîlnire consultativă în reşedinţa de stat a Republicii Moldova în legătură cu crearea unei posibile coaliţii. În finalul negocierilor preşedintele PDM Marian Lupu a declarat că “părţile au ţinut o discuţie utilă şi asupra unor chestiuni avem un punct comun de vedere”. El a adăugat că “despre repartizarea posturilor-cheie în ţară astăzi nu s-a discutat” şi “dialoguri purtăm cu toate partidele, care au accedere în Parlament. În curînd vom avea o întîlnire cu comuniştii. Noi ne bazăm pe principii democratice şi acţionăm în interesul ţării”, a menţionat Lupu. Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, a specificat că intenţiile lui de asociere politică sînt crearea coaliţiei parlamentare cu liberal-democraţii şi democraţii. “Noi dorim să continuăm ceea ce am început în anul 2009. Este foarte greu să porţi negocieri cu acea putere, care are două variante posibile. Acum noi avem şansa să facem astfel, ca PDM să nu se apropie cu PCRM”, a spus Ghimpu.
PCRMPDM, 5 decembrie 2010
La Chişinău au avut loc consultările pentru crearea unei coaliţii de centru-stînga între PCRM şi PDM, eveniment la care a participat şi Serghei Narîşkin, şeful administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse. După întrevedere, liderul comunist, Vladimir Voronin, a subliniat “nimeni nu trebuie să fie mirat de faptul că o asemenea întrevedere a avut loc în ajunul luării unor decizii importante pentru organizarea conducerii în Moldova”. La rîndul său, liderul PDM, Marian Lupu a declarat că la întrevedere “am vorbit despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Rusia”.
PLDMPL, 3 decembrie 2010
Liderii PLDM, Vlad Filat, Alexandru Tănase, Mihai Godea şi liderii Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Ion Hadîrcă şi Anatol Şalaru au avut o întîlnire la reşedinţa de stat de pe str. Nicolae Iorga, unde au purtat discuţii cu privire la situaţia post electorală. Vlad Filat a declarat “nu am vorbit despre funcţii. Până în momentul în care nu vom conveni asupra principiilor Alianţei, nu vom discuta despre funcţii. Funcţiile sunt instrumente care vor duce la realizarea angajamentelor în faţa cetăţenilor, atât”. Totodată, Mihai Ghimpu a menţionat că “Moldova nu are o altă perspectivă decît Alianţa pentru Integrare Europeană, cetăţenii au votat pentru ea. Coaliţie lărgită cu PCRM nu poate exista, pentru că aceasta înseamnă să readuci la putere comuniştii. Important este să reconstituim Alianţa cu cele 59 de mandate, apoi vom mai vorbi despre celelalte două voturi lipsă pentru alegerea preşedintelui”.
PLDMPDM, 2 decembrie 2010
Liderii PLDM, Vlad Filat, Alexandru Tănase şi Mihai Godea s-au întâlnit cu liderii PDM, Marian Lupu, Dumitru Diacov şi Vladimir Plahotniuc, într-un restaurant din Chişinău unde au discutat despre situaţia politică post-electorală. Potrivit lui Vlad Filat, întîlnirea a fost o primă discuţie cu liderii PDM, “nu s-a vorbit despre oferte, am discutat doar situaţia postelectorală”. Filat spune ca a purtat discuţii şi cu liderii partidelor extraparlamentare. “Ieri m-am întîlnit cu Serafim Urechean. Am avut un proces de consultări şi cu partenerii externi, iar mîine urmează să mă întîlnesc şi cu liderii PL. Mai tîrziu vom discuta şi cu PCRM, cum e şi firesc. Ulterior vom începe negocierile propriu-zise”, a menţionat Vlad Filat.
PDMPSD, 4 decembrie 2009
Liderul Partidului Democrat Marian Lupu şi preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Iurie Bolboceanu au susţinut o conferinţă de presă comună, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, în cadrul căreia au semnat un memorandum de fuzionare a celor două partide politice. Cei doi au declarat că scopul acestei fuziuni este constituirea unui partid de centru-stînga, care va activa în interesul dezvoltării societăţii moldoveneşti şi al Republicii Moldova.
Formarea Alianţei pentru Integrarea Europeană
PLDMPLPDMAMN, 8 august 2009
Pe 8 august, patru din cele cinci partide care au depăşit pragul electoral la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 — PLDM, PL, PDM şi AMN au semnat declaraţia de constituire a Coaliţiei de Guvernare “Alianţa pentru Integrarea Europeană” (AIE)[]
PSDUCM, 26 iunie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Consolidarea forţelor politice de centru”.
PDMPSL, 10 februarie 2008
Partidul Social-Liberal (PSL) şi Partidul Democrat (PD) au fuzionat duminică, sub lozinca “Venim să construim”
Semnarea acordului cu privire la participarea AMN, PDM şi PSL într-un bloc comun la alegerile parlamentare din 2005
AMNPDMPSL, 8 mai 2004
La 8 mai curent, Alianţa “Moldova Noastră” (AMN), Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi Partidul Social-Liberal (PSL) au semnat un acord cu privire la participarea lor într-un bloc comun la alegerile parlamentare din 2005[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
PPCDAMNPSDPSLPLPVEPDMUCMNOI, 25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Aderarea a trei formaţiuni politice la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
AMNAIRMPLPVEPDPMPL, 2 aprilie 2003
În şedinţa din 2 aprilie 2003 a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost acceptată aderarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE), Partidului Democrat-Popular din Moldova (PDPM) şi a Partidului Reformei (PR) la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN)[]
Reluarea şedinţelor Mesei Rotunde cu Statut Permanent
PCRMAMNPPCDPDMPLPSM, 24 martie 2003
La 24 martie 2003 şi-a desfăşurat lucrările Masa Rotundă cu Statut Permanent (MRSP), reformată în corespundere cu recomandările Consiliului Europei (CE). La lucrările ei au participat reprezentanţii PCRM, ASDM, PPCD, PDM, PL, PSM[]
Formarea Blocului electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
AMNPLAIRM, 24 martie 2003
La 24 martie a.c., Alianţa Social-Democrată din Moldova, Partidul Liberal şi Alianţa Independenţilor din Republica Moldova au anunţat formarea Blocului electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN) în vederea participării în comun la alegerile locale din 25 mai 2003[]
Formarea Uniunii de Centru-Stînga
PCRMPDMPAMPSMMFNPSRMFSMPRMPDCMMPSN, 19 martie 2003
La 19 martie a.c., liderii PDM, PDAM, PSM, MFN, PSRM, UM, PRM, PDCM, MPSN şi PCRM au semnat acordul de constituire a Uniunii de Centru-Stînga (UCS). Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, a menţionat că scopul acestei uniuni este nu “viitoarele alegeri, ci colaborarea în numele soluţionării principalelor probleme ale societăţii”[]
Consiliile naţionale ale PSL şi PFD au adoptat decizia de fuzionare a acestor două partide
PSLPFD, 27 octombrie 2002
La 27 octombrie a.c. s-au reunit în şedinţă comună consiliile naţionale ale Partidului Social-Liberal (PSL), condus de Oleg Serebrian, şi Partidului Forţelor Democratice (PFD), condus de Valeriu Matei[]
Între interese şi compromis
AMNAIRMPDMMFNPSRMPSDPLUCMMPSN, 3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2016 [3]
2015 [2]
2014 [11]
2013 [18]
2012 [17]
2011 [22]
2010 [20]
2009 [18]
2008 [4]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [2]
Alegeri [60]
Relaţii interpartinice