Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Evenimente comune la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

PSRMPN, 24 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr au organizat la Chişinău o acţiune de protest, unde au cerut dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.
PSRMPN, 20 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, îndreptată împotriva investirii Guvernului Filip.
PSRMPN, 16 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat la Chişinău o amplă acţiune de protest, unde au cerut alegeri parlamentare anticipate.
PSRMPCRM, 3 aprilie 2014 | 
Activiştii PSRM şi PCRM au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, prin care şi-au exprimat indignarea faţă de politica actualei guvernări şi au cerut dimisia Guvernului. Comuniştii şi socialiştii au pledat pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Leancă. Protestatarii au scandat: “Demisia”, “Jos Guvernul”, “Leancă marş afară”, “Ruşine!”.
PSRMPPM, 20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.
Parlamentul Republicii Moldova a demis Guvernul condus de Vlad Filat
PCRMPDMPSRMPAD, 5 martie 2013
Pe 5 martie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de neîncredere Guvernului în frunte cu prim-ministrul, Vlad Filat. Votul de neîncredere a fost exprimat de 54 de deputaţi, inclusiv 34 din partea Partidului Comuniştilor, 15 — din partea Partidului Democrat, 3 — din partea grupului socialiştilor şi doi deputaţi independenţi[]
PSDPPSM, 5 august 2012
Uniunea Forţelor de Stînga a organizat un miting de protest în mun. Bălţi. Liderul social democraţilor, Victor Şelin, a informat participanţii despre acţiunile şi decizia CEC de a interzice iniţierea Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi a criticat poziţia Alianţei de guvernămînd privind desfăşurerarea referendumului PSD. De asemenea, Victor Şelin a criticat politicile unioniste ale AIE şi protestele pe care cîteva organizaţii unioniste din ţară le organizează în diferite regiuni ale ţării.
PPCDMFNPVEPNMRRM, 9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.
PSDUCM, 22 iulie 2009
Preşedintele Uniunii Centriste, Vasile Tarlev, candidat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista comună PSD, a suţinut o conferinţă de presă la sediul PSD din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Fărădelegile comise de conducerea de vârf a PCRM în procesul de privatizare a proprietăţii de stat”.
PSDUCM, 10 iulie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul PSD din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Adevărul despre acţiunile clanului Voronin şi aliaţilor săi”.
PSDUCM, 6 iulie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Un grup de membri ai conducerii PSD şi UCM vor face declaraţii de presă”.
PSDUCM, 26 iunie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Consolidarea forţelor politice de centru”.
PLPLDMAMN, 22 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Constituirea unui parteneriat politic”.
PLPLDMAMN, 15 aprilie 2009
PL, PLDM, AMN au susţinut o conferinţă de presa în incinta Agenţiei de presă “Infotag”, pe tema: “Primele rezultate ce confirmă că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate de guvernarea comunistă”.
Protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova
PLPLDMAMN, 12 aprilie 2009
La 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră” au organizat o acţiune de protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova. La miting au participat peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara[]
PLPLDMAMN, 11 aprilie 2009
Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Acţiunile represive ale guvernării comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova”.
MAEPNL, 9 noiembrie 2008
Partidul Naţional Liberal şi Miscarea Acţiunea Europeană împreună cu Uniunea Jurnalistilor din Republica Moldova au desfăşurat un miting de protest împotriva proastei guvernări a Republicii Moldova.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
PPCDAMNPSDPSLPLPVEPDMUCMNOI, 30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
PPCDAMNPSDPSLPLPVEPDMUCMNOI, 25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Între interese şi compromis
AMNAIRMPDMMFNPSRMPSDPLUCMMPSN, 3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2016 [3]
2015 [2]
2014 [11]
2013 [18]
2012 [17]
2011 [22]
2010 [20]
2009 [18]
2008 [4]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [2]
Alegeri [60]
Atitudinea faţă de guvernare