- Congresul VII al Mişcării “Ravnopravie”
25 septembrie 2016
- Pe 25 septembrie 2016, la Orhei, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Mişcării social-politice “Ravnopravie”. Congresul a fost prezidat de preşedintele de onoare al Mişcării, Valeriu Klimenco şi de candidata la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Inna Popenco. Liderul Mişcării “Ravnopravie”, Ilan Şor, s-a adresat delegaţilor la Congres prin intermediul avocaţilor săi, unde a menţionat că scopul primordial al formaţiunii este de a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor, aşa cum a început să se întâmple în or. Orhei[…]
Activitatea internă de partid
- 13 aprilie 2011
- Preşedintele Ligii Tineretului Rus din Moldova, Igor Tuleanţev a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Mişcarea “Ravnopravie”, l-a desemnat candidat pentru alegerile locale din 5 iunie, pe liderul formaţiunii Valerii Klimenco. Prezent la conferinţă, Klimenco a spus că “o atenţie sporită va fi acordată drumurilor. Reparaţia acestora se va realiza prin utilizarea tehnologiilor moderne, care vor permite acordarea unei garanţii de cel puţin cinci ani”. “Sloganul meu la alegeri va fi: daţi-mi 26 de mandate în Consiliul Municipal şi voi înceta dezordinea din oraş”, a subliniat liderul MR.
Activitatea internă de partid • Alegeri
- 1 noiembrie 2010
- Mişcarea social-politică “Ravnopravie” a inclus pe listele sale electorale pentru alegerile din 28 noiembrie reprezentanţi ai tuturor minorităţilor naţionale din Moldova, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, vicepreşedintele mişcării, Boris Şapovalov. “Pe parcursul a două decenii de independenţă, populaţia vorbitoare de limbă rusă din Moldova a fost scoasă din toate structurile puterii de stat. Organele puterii judecătoreşti, ale Armatei, ale poliţiei, aproape toate ministerele şi departamentele sînt reprezentate de etnia majoritară. Iar reprezentanţii minorităţilor naţionale constituie doar 0,15%, în timp ce ei constituie aproape 25% din populaţia ţării”, a menţionat Şapovalov. El a relatat că mişcarea pledează pentru consolidarea statalităţii moldoveneşti, pentru protecţia drepturilor şi intereselor legale ale minorităţilor naţionale, pentru statutul de limbă de stat pentru limba rusă, pentru integrarea Moldovei în CSI.
Alegeri • Drepturile şi libertăţile omului
- 6 august 2010
- Mişcarea social-politică “Ravnopravie” cere recunoaşterea neîntîrziată a independenţei Abhaziei şi Osetiei de Sud, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, liderul mişcării, Valerii Klimenco. “Ravnopravie este o organizaţie politică, creată în proporţie de 95 la sută de locuitorii vorbitori de limbă rusă din republică, de aceea aceasta este poziţia lor şi a celor 5%, care, la fel, sînt membri ai organizaţiei”, a spus el. În opinia sa, “conducerea Moldovei a luat o poziţie de aşteptare. În loc să condamne acţiunile barbare ale Georgiei, să întindă o mînă de ajutor victimei agresiunii — Osetiei de Sud — politicienii de la Chişinău s-au ascuns după declaraţii neclare, au demonstrat că nu depind de voinţa poporului moldovenesc, ci de colegii de la Washington şi Bruxelles”, a spus Klimenco. Potrivit liderului “Ravnopravie”, această revendicare cu o scrisoare de însoţire va fi transmisă preşedintelui interimar Mihai Ghimpu.
Atitudinea faţă de guvernare • Politica externă / integrare europeană
- 20 iulie 2010
- Valerii Klimenco, liderul Mişcării “Ravnopravie”, a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia a declarat că întrebarea privind acordarea statutului de limbă de stat limbii ruse va asigura prezenţa la referendumul din 5 septembrie 2010. “Aşteptăm un răspuns din partea Alianţei pentru Integrare Europeană privind solicitarea noastră de a propune la referendum încă două întrebări — cu privire la statutul limbii ruse ca limbă de stat şi norma constituţională, care ar garanta participarea reprezentanţilor minorităţilor naţionale în cadrul administraţiei centrale”, deşi pînă în prezent nu a primit nici un răspuns, a spus Klimenco. Potrivit lui, “în cazul în care propunerile noastre vor fi respinse, atunci în prima decadă a lunii august vom lua decizia finală — boicotarea referendumului din 5 septembrie alături de PCRM şi PPCD”, a spus el, fiind convins că “în cazul în care o astfel de decizie va fi luată de reprezentanţii minorităţilor naţionale şi «Ravnopravie», atunci referndumul nu va avea loc”.
Alegeri • Atitudinea faţă de guvernare • Drepturile şi libertăţile omului