Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Mişcării Romilor din Republica Moldova (MRRM)

3 aprilie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Mişcarea social-politică a romilor din Moldova a invitat toţi doritorii să participe la manifestaţiile dedicate Zilei Internaţionale a Romilor. Liderul formaţiunii, Vasile Drangoi, a spus că “romii sunt una din naţionalităţile care merită atenţie pentru că ei au o cultură şi istorie interesantă”. Drangoi a remarcat că “la organizarea şi desfăşurarea sărbătorii a acceptat să participe Ministerul Culturii iar Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Biroul Relaţii Interetnice vor acorda ajutor în măsura posibilităţilor”.

Domeniul socio-cultural

4 noiembrie 2012 | 
Mişcarea social-politică a Romilor din Republica Moldova a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele Congresului extraordinar al formaţiunii. Preşedintele nou ales al mişcării, Vasile Drangoi a declarat că va intensifica colaborarea cu toate instituţiile statului, astfel încît toţi cetăţenii de etnie romă să nu fie discriminaţi, să aibă acces la studii şi servicii medicale de calitate.

Activitatea internă de partid

Congresul extraordinar al Mişcării social-politice a Romilor din Republica Moldova
4 noiembrie 2012
Pe 4 noiembrie 2012, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul extraordinar al Mişcării social-politice a Romilor din Republica Moldova (MRRM), eveniment la care au participat circa 360 de delegaţi din toată ţara[]

Activitatea internă de partid

9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.

Atitudinea faţă de guvernareEvenimente comuneRelaţii interpartinice

7 septembrie 2010
Mişcarea social-politică a Romilor din Moldova a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia vicepreşedintele partidului, Ion Duminică, referindu-se la referendumul constituţional a declarat că “unul din motivele de bază ale eşuării referendumului din 5 septembrie este insuficienţa culturii politice în rîndurile cetăţenilor RM”. În cadrul întîlnirilor în teritoriu pe care le-am avut, oamenii ne întrebau: “Pentru cine trebuie să votăm?”. Ei nu înţelegeau că trebuie să voteze pentru “Pentru”, cu scopul de a modifica articolul 78 din Constituţie, astfel încît cetăţenii să-şi poată alege singuri preşedintele. În opinia lui, un al motiv al participării reduse la referendum, care nu a fost luat în calcul de politicieni, este faptul că Republica Moldova este o ţară agrară, iar “în ziua referendumului, care a fost una prielnică pentru recoltarea roadei, ţăranii au plecat la cules porumb, care în acest an a avut o roadă bogată”, a spus Duminică. De asemenea, prim-vicepreşedintele partidului, Petru Baranciuc, a subliniat că potrivit datelor de care dispune, pe 5 septembrie la referendum s-au prezentat peste 40 mii de cetăţeni moldoveni de etnie romă, precizînd că rezultatele obţinute de MSPR sunt plauzibile.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

Evenimente majore

Arhiva

2013 [1]
2012 [2]
2010 [4]