Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 Partide

Partidul politic “Mişcarea Populară Antimafie” (MPA)

Sergiu Mocanu
Sergiu Mocanu
Preşedinte MPA
Data înregistrării: 18 aprilie 2011
Doctrina: Populară
Nr. de membri: ~ 4,700 (07/2018)

Programul MPAadoptat la Congresul II din 27 august 2013

Statutul MPA


Simbolica Mişcării Populare Antimafie (MPA)
MD-2005, Republica Moldova
Chişinău, str. P. Rareş 36, of. 146B
Tel.: (373-22) 83-00-05
e-mail: info@antimafie.md
http://www.antimafie.md

Declaraţii şi comunicate de presă

PSRM — scos în afara legii, Dodon — dosar penal şi iniţierea procedurii de demitere
6 iulie 2017
Pe 1 iulie curent, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, înregistrat la Ministerul Justiţiei al RM, a organizat o festivitate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la fondarea PSRM. La eveniment au fost invitate şi au participat delegaţii din câteva state[]
Antimafie depune demers la Procuratură privind acţiunile guvernelor Leancă şi Gaburici
26 iulie 2016

Scurt istoric

Mişcarea Populară Antimafie (MPA) a fost constituită la 6 martie 2011 şi înregistrată de Ministerul Justiţiei la 18 aprilie acelaşi an. MPA este un partid politic cu doctrină populară, care are la bază valorile morale ale creştinismului.

Calitatea de preşedinte al Mişcării Populare Antimafie este exercitată de Sergiu Mocanu.

Din anul 2015 partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat MPA, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.


Crearea Mişcării Populare Antimafie (MPA)

În vara anului 2010 Sergiu Mocanu a demarat o campanie împotriva sistemului politic mafiotizat de la guvernare, atenţionând partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) despre pericolul implicării în politică şi accederea la funcţii de stat a unor persoane dubioase din anturajul precedentei guvernări. La sfârşitul anului 2010 a fost format un grup de iniţiativă pentru crearea Mişcării Populare Antimafie (MPA), adoptând pe 30 ianuarie 2011 Declaraţia de la Orhei, care pune bazele Mişcării.

Congresul de constituire al Mişcării Populare Antimafie (MPA) s-a desfăşurat pe 6 martie 2011, eveniment la care au participat 259 de delegaţi din toate raioanele republicii. Delegaţii la Congres au ales organele de conducere şi au aprobat Programul şi Statutul partidului. În calitate de preşedinte al formaţiunii a fost ales Sergiu Mocanu, în calitate de prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Viorel Ţopa şi Gheorghe Susarenco iar Răzvan Paveliu şi Daniela Bodrug au fost desemnaţi vicepreşedinţi ai partidului.

Congresul II al MPA din 27 august 2013

Delegaţii la Congres au adoptat în unanimitate un nou Program al formaţiunii întitulat “A II-a Republică”. Documentul a servit în calitate de Program electoral al MPA în cadrul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. Programul prevedea susţinerea dezvoltării businessului mic şi mijlociu, susţinerea domeniului educaţiei, înfiinţarea unui tribunal politic şi reorganizarea sistemului vamal şi fiscal.

În cadrul Congresului au fost operate modificări şi în componenţa organelor de conducere ale formaţiunii. Au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi: Daniela Bodrug, Valerian Vartic şi Alexandru Florenţa, iar Secretar General — Andrei Badiu. De asemenea, au fost votaţi şi membrii Biroului Politic. La lucrările Congresului au participat peste 300 de delegaţi din toate raioanele republicii.